MC Contact Dordrecht is een motor toerclub die het bevorderen van de motorsport in het algemeen en van de leden in het bijzonder hoog in het vaandel heeft staan.
Daarnaast wordt een vriendschapsband onderhouden middels clubavonden en het samen beleven van andere clubactiviteiten.

Onder onze leden bevinden zich vogels van diverse pluimage, van hoog tot laag, dik en dun met als gemeen-schappelijke hobby “het motorgebeuren”. Het grootste deel van de leden heeft een “toerfiets” maar ook sportieve motoren en custom bevinden zich in onze gelederen. Een aantal mensen zijn zeer verwoed “toerrijder” en rijden bijna elke week een rit, minimaal is dat éénmaal per maand een clubrit of anders een rit bij een LOOT aangesloten toerclub om punten te verzamelen voor de landelijke LOOT toercompetitie.

Bij de woorden “Toerclub” en “Toerrit” denken veel mensen aan motorrijders die met grote “toerbuffels” en motoren uitgerust met koffers en windscherm, als eendjes achter elkaar door het landschap tuffen. Niets is echter minder waar. De meeste clubs bestaan uit leden met een groot en uiteenlopend scala aan motoren, variërend van Customs tot Supersport.

Van als eendjes achter elkaar rijden is in de meeste gevallen geen sprake. Bij de MC. Contact Dordrecht staat “gezamenlijk individueel rijden” hoog in het vaandel, dat wil zeggen niets moet! Omdat het rijden van een toerrit gebeurt met een Navigatiebestand (voor Garmin & Tomtom) kan een ieder zijn eigen tempo bepalen. Er kan dus worden gereden met een ploeg (van eigen keuze en rijstijl) In de route zit dan ook voor elk wat wils, van toeristische wegen tot mooie stuurwegen en dijken. Toerrijden is dus lekker binnendoor, mooie stuurweggetjes en dijkjes, plekjes waar je anders nooit komt. Samen een bak koffie en even bijpraten de lunch samen gebruiken, de rit afmaken afmelden en dan weer op huis aan met een paar honderd kilometer meer op de teller. Was dat genieten? Ja dat was het. En zo hoort het ook!

Ierland 2008